Gânduri

M-ai educat bine, mamă !

Am fost întrebată astăzi, cu voce tremurândă şi lacrimi în ochi, de o persoană
dragă sufletului meu:

– Mai poţi scumpo?
Am zâmbit, m-am uitat în ochii ei şi i-am spus:

-Când vreodată o femeie deșteaptă suferă din iubire? Sunt bine mamă. M-ai auzit vreodată că mă plâng de pantofii cu toc?

-Nu draga mea, de ce?

-Ştii sandalele alea preferate ale mele? Îmi fac mereu bătături şi mă dor gleznele îngrozitor dar le port mereu cu zâmbetul pe buze şi cu demnitate.
De ce m-aş plânge de o inimă rănită? Stai liniștită, sunt bine! Nimeni şi nimic nu o să sădească în sufletul meu tristețea, nici cea mai aprigă iubire.

14397426_1211714788886649_1200523911_n

-Ştiu că doare, nu trebuie să te ferești de mine.

-Sunt bine! Nu plâng şi nu mă doare! Timpul şi oamenii din viaţa mea m-au întărit. Am înţeles că oamenii te apreciază şi sunt lângă tine doar când eşti bine şi nimeni nu vrea să ştie cât ai suferit tu.
Tu mi-a spus că trebuie să mă respect în primul rând pe mine însămi că să pot cere respect altora. Tu mi-ai zis să nu plec capul în faţa nimănui nici măcar să îmi admir încălţările! Capul sus şi umerii drepți, nu asta spui tu?!
Tu m-ai învăţat că nu trebuie să depind de nimeni şi nu am să o fac. Nu am nevoie de niciun bărbat pentru a fi fericită. Nu am nevoie de un bărbat pentru statut social sau bani. Sunt eu cu mine şi suntem bine!

14365436_1211714758886652_955906123_n
Nu o să mă vezi cerșind iubire. Nu o să mă vezi plângând din dragoste. La fel cum nu o să mă vezi slabă în faţa unui bărbat. Căci eu ştiu ce vreau şi ce pot. Eu ştiu ce am şi ce îmi doresc iar dacă voi găsi omul să mă completeze în toate astea atunci voi spune că iubesc dar, nu voi fi slabă în faţa iubirii, mamă.

14365321_1211714712219990_871910339_n

Am fost în trecut. Mi-am construit palate în suflet şi am lăsa hoți de inimi să adune tot din ele. Am dat cheia unui singur om şi a aruncat-o în noroi neștiind că a lăsat ușa deschisă. Aşa că am  început să construiesc din nou şi să schimb iala. Şi poate mulţi vor bate nopți întregi în poarta clădind ziduri false de care se vor agăţa pentru a-mi sări zidul inimii dar nu vor reuși să ajungă prea departe, pentru că m-ai educat bine, mamă!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.