Știi momentul ăla când te privești în oglindă și îți place ce vezi?
Când ieși din casă și spui, da! Azi îmi place cum îmi stă părul, sau bluză, sau blugii, sau orice altceva, astazi vreau să îmi fac poze! Și când te vezi în fotografie nu îți mai place? Sau când ești într-o vacanța și deși ai lucruri frumoase în jur tu nu ieși ok în poze?
E uimitor cum unghiul fotografiei și poziția corpului poate schimba o poză de la “am ieșit naş pa” la “ce bine arăt”.

Avem mai sus un exemplu.
2 poze făcute în același loc în același timp, diferențiate doar de unghiul fotografiei și poziția corpului.
O poză făcută de sus sau de la nivelul tău întotdeauna îți va arăta picioare scurte, umeri laţi, îți va adăuga câteva kilograme și te va face să pari neconfortabil în propria piele. (Exemplul ❌)
În schimb o poză făcută de jos cu o înclinație ușoară a aparatului de jos în sus te va face mereu să pari mai înalt, mai slab și corpul tău va arată armonios. (exemplul ✔️)
Poziția corpului este și ea una importantă. În general este foarte important să te cunoști pe tine, să îţi cunoști foarte bine ce trebuie să scoți în evidentă și ce nu. Însă exista câteva “posing-uri” care nu vor da greș indiferent de forma corpului.
Un picior în faţa celuilalt bine întins pe vârf (atenție însă să nu pară prea forțat) îți va adăuga câțiva cm în plus întotdeauna. Și va creiona șoldurile frumos.
Teorie:
În fotografie avem 3 tipuri de unghiuri
- Unghiul racursiu sau contraplonjeu. Atunci Când modelul este fotografiat de jos în sus. Acest unghii va da senzația întotdeauna ca modelul este mai înalt.
- Unghiul normal
Atunci când fotografia este realizată de la nivelul modelului. Acest unghi este foarte bun pentru pozele portret. - Unghiul plonjeu
Se realizează de sus în jos. De cele mai multe ori aceasta unghiulație nu ne este favorabilă dacă dorim să ieșim bine în poze. Ne scurtează şi ne adaugă kg.
.